Amandelbrood in de microgolfoven maken in 90 seconden

Amandelbrood is een heerlijke broodvervanger die een zoete smaak kan hebben en makkelijk besmeerbaar is. Bovendien is dit een koolhydraatarm recept wat het geschikt maakt voor paleo– of weinig-koolhydraten-aanhangers.

Ingrediënten amandelbrood

  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • Snuifje bakpoeder (bicarbonaat) of wijnsteen bakpoeder
  • Flinke scheut olijfolie
  • 3-4 druppels stevia-extract (kan ook zonder)
  • Vetstof (bv Kerrygold) of bakspray
  • Zout

Welk kookmateriaal heb je nodig om amandelbrood te maken?

  • Grote koffietas of theekop (350ml)
  • Mengkom
  • Microgolfoven (in Nederland ook wel magnetron genoemd)

Bereiding amandelbrood

Stap 1

Meng het ei met de olijfolie, een eetlepel water en 3 of 4 druppels stevia-extract.

Stap 2

Meng het amandelmeel, bakpoeder en zout apart.

Stap 3

Voeg het droge mengsel uit stap 2 bij de mengeling van stap 1. Voeg eventueel extra amandelmeel toe als je brei te vloeibaar is.

Stap 4

Vet de koffie- of theekop in met de vetstof of bakspray en giet de gehele mengeling in de kop.

Stap 5

Plaats de kop in de microgolfoven (bij mij op 900 watt) en stel deze in op 90 seconden. Afhankelijk van het vermogen van je microgolf kan je de kooktijd verlengen of verkorten.

Stap 6

Haal de kop met amandelbrood uit de microgolfoven en laat enkele minuten afkoelen. Draai de kop om en klop een paar keer op het aanrecht tot het loskomt.

Amandelbrood afwerken

Je kan je zelfgebakken “brood” nu verder bewerken naar eigen goesting. Bakken in kokosvet, roomboter of olijfolie. Je kan ze zelfs in de broodrooster steken om zo een heerlijke toast te maken.

Enkele suggesties:

  • Smeer er geitenkaas op en leg hier wat rucola op met fijngehakte olijven.
  • Steek de schijfjes in de broodrooster, wrijf er knoflook over en leg er daarna een mengeling van tomatenblokjes (gepeld en ontpit is het lekkerst) en olijfolie op. Werkt af met peper en wat zeezout. Zo kan je genieten van een koolhydraatarme bruschetta variant.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *